Herstelcursus ZwangerTotaal Vitaal


De herstelcursus ZwangerTotaal Vitaal is een actief bewegingsprogramma om je lichaam verantwoord te laten herstellen na de bevalling. De cursus wordt aangeboden in Surhuisterveen.

De cursus wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar!

Herstelcursus ZwangerTotaal Vitaal

De herstelcursus ZwangerTotaal Vitaal is een actief bewegingsprogramma om je lichaam verantwoord te laten herstellen na de bevalling. De cursus wordt aangeboden in Surhuisterveen.

De cursus wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar!

Cursusinhoud

ZwangerTotaal Vitaal is een actief bewegingsprogramma om je lichaam verantwoord te laten herstellen na de bevalling. Het is een basistraining van 6 bijeenkomsten van 1 uur en is goed voor herstel van je bekkenbodemspieren, buikspieren, balans rondom je bekken, houding en conditie! Zo kun je op een verantwoorde manier toewerken naar je favoriete sport. En handig: je mag je baby meenemen naar de lessen, zodat je niet perse een oppas hoeft te regelen.

In het programma worden de diverse houdingen en bewegingen die je maakt rondom de verzorging van je kindje, doorgenomen en getraind. Daarmee kun je klachten voorkomen of eventuele klachten verminderen.

Waarom deze cursus?

Wanneer je bent bevallen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de oude zijn. Je wilt het liefst dat je conditie gelijk terug is. En als het even kan wil je ook snel weer een strakke en krachtige buik hebben. En dan bij voorkeur ook nog dat de bekkenbodem goed functioneert: geen vervelend zwaar gevoel meer tussen je benen, het weer kunnen uitstellen van de plas en weer kunnen niezen zonder ongelukjes…

Helaas gaat dat niet zomaar vanzelf. Een zwangerschap en bevalling is niet niks voor je lichaam. Je zult dan ook zélf aan de slag moeten om je lichaam goed te laten herstellen. Maar wat is goed? Wat kun je het beste doen? Dát leer je tijdens de cursus ZwangerTotaal Vitaal!

De belangrijkste reden om deze basiscursus te volgen is dat je op een verantwoorde manier bezig gaat met je herstel. Vrouwen die tijdens de zwangerschap of na de bevalling klachten ervaren hebben veel baat bij het volgen van het beweegprogramma. Maar het programma is zeker ook geschikt voor vrouwen zonder klachten, die op een verantwoorde manier willen herstellen na hun bevalling.

Voordeel is dat MemmeTiid werkt met relatief kleine groepen: minimaal 3 tot maximaal 8 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en kun je op jouw eigen niveau trainen.

Wanneer starten

Je kunt met de cursus starten wanneer je 4 – 6 weken geleden bent bevallen. Dit is na een vaginale, ongecompliceerde bevalling. Wanneer je een keizersnede hebt gehad, kun je beter wachten tot 6 – 8 weken. Uiteraard kun je ook op een later moment starten met de cursus.

Wanneer je klachten ervaart na de bevalling, kun je het beste eerst contact opnemen met mij. Afhankelijk van de mate van jouw klachten, zal er worden bekeken wanneer je het best kunt starten met de cursus ZwangerTotaal Vitaal. Wellicht is het verstandiger om eerst individueel te worden behandeld.

 

Locatie

De cursus wordt gegeven in het Kinderdagverblijf de Kindertuin in Surhuisterveen.

Tarieven

Er zijn verschillende mogelijkheden om de cursus te financieren:

1. Vergoeding via de zorgverzekeraar:

ZwangerTotaal Vitaal kan worden vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. Je kunt contact opnemen met de praktijk of met je zorgverzekeraar, zodat je precies weet waar je recht op hebt. Wanneer je belt met je zorgverzekeraar, kun je het beste dit formulier bij de hand houden als leidraad.

Er zijn twee mogelijkheden om de cursus te laten vergoeden via de zorgverzekeraar:

A. Via de behandelingen voor Oefentherapie / Fysiotherapie

Bij lichamelijke klachten kun je vergoeding krijgen via de behandelingen van Oefentherapie / Fysiotherapie. Dit geldt al wanneer je lichte rug- en bekkenklachten of bekkenbodemproblemen hebt. Vooraf dient dan wel een intakegesprek plaats te vinden. Er gaan dan in totaal 7 behandelingen van je pakket af: 6 voor de beweeglessen en 1 voor het intakegesprek.

B. Via cursussen

Veel zorgverzekeraars hebben een aparte dekking in hun polis opgenomen voor ‘preventieve scholingen of cursussen’. Hier kan ZwangerTotaal Vitaal ook onder vallen, zodat je hier aanspraak op kan maken voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Je ontvangt dan eerst een nota en deze stuur je dan zelf in naar de zorgverzekeraar.

Eigen kosten

Wanneer je helemaal geen klachten ervaart, je niet aanvullend bent verzekerd of je hebt een onvoldoende toereikende aanvullende verzekering, zijn de kosten € 95,- voor de cursus.

Wanneer je het prettig vindt om vooraf langs te komen voor een intakegesprek, zijn de kosten € 30,-.

Data en planning

De cursus start meestal om de 4 tot 6 weken. De cursus wordt gegeven op maandag- of donderdagochtend, afhankelijk van de voorkeur.
Startdatum: Donderdagochtend 16 januari (bevallen vóór half december)
De verwachte startdata van de volgende groep is: Donderdagochtend 13 februari (bevallen vóór half januari)
Op de omslagfoto op de Facebookpagina van MemmeTiid wordt de verwachte startdata van de groepscursus bijgehouden en worden berichten gepost.
Mocht de startdatum niet uitkomen neem dan telefonisch contact op. Vaak kunnen we samen kijken welke andere mogelijkheden er nog zijn.

 

Na de bevalling verantwoord werken aan je herstel!

Meld je aan!

Aanmelding gaat via de externe site van ZwangerTotaal