Herstelcursus Mama Vitaal


De herstelcursus Mama Vitaal is een actief bewegingsprogramma om je lichaam verantwoord te laten herstellen na de bevalling. De cursus wordt aangeboden in Surhuisterveen.

De cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. 

Herstelcursus Mama Vitaal

De herstelcursus Mama Vitaal is een actief bewegingsprogramma om je lichaam verantwoord te laten herstellen na de bevalling. De cursus wordt aangeboden in Surhuisterveen.

De cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. 

Cursusinhoud

Mama Vitaal is een actief bewegingsprogramma om je lichaam verantwoord te laten herstellen na de bevalling. Het is een basistraining van 6 bijeenkomsten van 1 uur en is goed voor herstel van je bekkenbodemspieren, buikspieren, balans rondom je bekken, houding en conditie! Zo kun je op een verantwoorde manier toewerken naar je favoriete sport. En handig: je mag je baby meenemen naar de lessen, zodat je niet perse een oppas hoeft te regelen.

Raadzaam is om voorafgaand aan de cursus een controle consult te volgen. Op die manier kunnen we specifiek naar jou kijken hoe het met je gaat en of je lichaam de belasting van de cursus al aan kan. Klik hier voor meer informatie over het controle consult.

Waarom deze cursus?

Wanneer je bent bevallen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de oude zijn. Je wilt het liefst dat je conditie gelijk terug is. En als het even kan wil je ook snel weer een strakke en krachtige buik hebben. En dan bij voorkeur ook nog dat de bekkenbodem goed functioneert: geen vervelend zwaar gevoel meer tussen je benen, in staat om het plassen uit te kunnen stellen en weer kunnen niezen zonder ongelukjes…

Helaas gaat dat niet altijd zomaar vanzelf. Een zwangerschap en bevalling is niet niks voor je lichaam. Je zult dan ook zélf aan de slag moeten om je lichaam goed te laten herstellen. Maar wat is goed? Wat kun je het beste doen? Dát leer je tijdens de cursus Mama Vitaal!

De belangrijkste reden om deze basiscursus te volgen is dat je op een verantwoorde manier bezig gaat met je herstel. Vrouwen die tijdens de zwangerschap of na de bevalling lichamelijke klachten ervaren hebben veel baat bij het volgen van het beweegprogramma. Maar het programma is zeker ook geschikt voor vrouwen zonder klachten om te voorkomen dat je te veel gaat doen en zodoende eventueel klachten gaat ontwikkelen.

Voordeel is dat MemmeTiid werkt met relatief kleine groepen: minimaal 4 tot maximaal 10 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en kun je op jouw eigen niveau trainen.

Wanneer starten

Je kunt met de cursus starten wanneer je 6 weken geleden bent bevallen. Wil je eerder starten? Wellicht is dit mogelijk, maar alleen na goedkeuring door ons. Wanneer je een keizersnede hebt gehad, kun je beter 6 – 8 weken wachten. Uiteraard kun je ook op een later moment starten met de cursus.

Het is sowieso raadzaam om even met ons te overleggen wanneer je het beste kan beginnen. Door voorafgaand aan de cursus een controle consult individueel te plannen, kunnen wij goed inschatten welke startdatum voor jou haalbaar is.

 

Locatie

De cursus wordt gegeven op de praktijklocatie in Surhuisterveen: It Vleckehûs, B.J. Schurerweg 14.

Tarieven

Er zijn verschillende mogelijkheden om de cursus te financieren:

1. Vergoeding via de zorgverzekeraar:

Mama Vitaal kan worden vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. Je kunt contact opnemen met de praktijk of met je zorgverzekeraar, zodat je precies weet waar je recht op hebt. Wanneer je belt met je zorgverzekeraar, kun je het beste dit formulier bij de hand houden als leidraad.

Er zijn twee mogelijkheden om de cursus te laten vergoeden via de zorgverzekeraar:

A. Via de behandelingen voor Oefentherapie / Fysiotherapie

Bij lichamelijke klachten kun je vergoeding krijgen via de behandelingen van Oefentherapie / Fysiotherapie. Dit geldt al wanneer je lichte rug- en bekkenklachten of bekkenbodemproblemen hebt. Vooraf dient dan wel een intakegesprek / controle consult plaats te vinden. Er gaan dan in totaal 7 behandelingen van je pakket af: 6 voor de beweeglessen en 1 voor het intakegesprek / controle consult.

B. Via cursussen

Veel zorgverzekeraars hebben een aparte dekking in hun polis opgenomen voor ‘preventieve scholingen of cursussen’. Hier kan Mama Vitaal ook onder vallen, zodat je hier aanspraak op kan maken voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Je ontvangt dan eerst een nota en deze stuur je dan zelf in naar de zorgverzekeraar. Wanneer je ook langs komt voor een controle consult, kan deze ook op deze nota worden verwerkt.

Eigen kosten

Wanneer je geen klachten ervaart, je niet aanvullend bent verzekerd of je hebt een onvoldoende toereikende aanvullende verzekering, zijn de kosten € 105,- voor de cursus.

Data en planning

Op de pagina data en planning kun je alles vinden over de planning van de cursussen.
Mocht de startdatum niet uitkomen neem dan telefonisch contact op. We kunnen dan samen kijken welke andere mogelijkheden er nog zijn.

 

Na de bevalling verantwoord werken aan je herstel!

Meld je aan!