Cursus Babymassage


Logo BabymassageBij MemmeTiid kun je de cursus Shantala Babymassage volgen. Deze cursus kun je zowel individueel als in groepsverband volgen.
Babymassage is een prachtige manier om elkaar te leren kennen. Door de ontspannen aanraking geeft babymassage een sterk gevoel van geborgenheid en veiligheid. Dit heeft een positieve invloed op de eigenwaarde van je baby. Daarnaast versterkt het jouw zelfvertrouwen als ouder. 

Cursus Babymassage


Babymassage is een prachtige manier om elkaar te leren kennen. Door middel van massage leer je de lichaamstaal van je kindje beter te begrijpen. Dit maakt het contact intenser. Door de ontspannen aanraking geeft babymassage een sterk gevoel van geborgenheid en veiligheid. Dit heeft een positieve invloed op de eigenwaarde van je baby. Daarnaast versterkt het jouw zelfvertrouwen als ouder. 

Effect van babymassage

Na afloop van een massage zal je kindje waarschijnlijk beter, langer en dieper slapen. Ook zal je kindje minder huilen en minder last hebben van buikkrampjes. Dit zorgt dan weer voor meer ontspanning binnen het gezin.

Kortom, babymassage heeft veel gunstige effecten, want door aanraking en massage:

  • versterk je het contact met je baby;
  • krijg je meer zelfvertrouwen in de omgang met je kindje;
  • leer je je baby beter kennen en krijg je meer begrip voor zijn behoeften;
  • ervaart je baby een gevoel van geborgenheid en veiligheid;
  • bevorder je rust en ontspanning van je baby en jezelf;
  • bevorder je een regelmatig slaappatroon;
  • stimuleer je de ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering van je baby, wat een positief effect kan hebben op darmkrampjes of moeizame ontlasting;
  • kan je je baby kalmeren en geruststellen, wat een gunstig effect heeft op baby’s die veel huilen;
  • bevorder je de emotionele, zintuiglijke en motorische ontwikkeling van je kindje.

Cursusmogelijkheden: Individueel of in groepsverband

MemmeTiid biedt cursussen Babymassage op de praktijk in Surhuisterveen en Drachten aan. De cursus kan ook worden gevolgd bij jouw thuis.

Wij geven met name één-op-één cursussen, zodat je de massage helemaal kunt afstemmen op jouw baby. Dit is zeker aan te bevelen voor baby’s die snel reageren op prikkels, voor baby’s die een lastige start hadden na de bevalling of voor baby’s die onrustig zijn.

A. Individueel: kennismakingsles

In deze les stemmen we de massagetechnieken af op jouw wensen. Heeft jouw kindje vaak last van darmkrampjes? Dan leer je alles over het masseren van de buik. Of wil je een paar basistechnieken weten om samen te ontspannen, dan kun je een deelmassage ontvangen. Je kunt deze les ook gebruiken als kennismaking om te ontdekken of babymassage wel iets voor jou en je kindje is.

In principe leer je hoe jij je kindje kunt masseren, maar in deze les kun je er ook voor kiezen dat jouw kindje wordt gemasseerd door de gever van de cursus. Jouw partner mag ook aanwezig zijn tijdens deze les.

B. Individueel: 2 lessen

In deze cursus van 2 lessen van ongeveer 1 uur per keer, leer je hoe je jouw kindje een volledige massage kan geven. De romp, de buik, armen en benen, rug en het hoofd: het komt allemaal aan bod. Daarnaast leer je enkele yoga-technieken. Jouw partner mag ook aanwezig zijn tijdens deze lessen.

Bij de cursus zit massageolie en een reader inbegrepen.

C. Groepscursus: 3 lessen

In deze cursus van 3 lessen van 1 uur per keer, leer je hoe je jouw kindje een volledige massage kan geven. De romp, de buik, armen en benen, rug en het hoofd: het komt allemaal aan bod. Daarnaast leer je enkele yoga-technieken en leer je hoe je jouw kindje roterend kunt aan- en uitkleden. Je krijgt veel praktische tips en onderling is er voldoende ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen.

Om de kwaliteit te kunnen garanderen, bestaat de groep uit maximaal 5 kindjes. De minimale groepsgrootte om de cursus door te laten gaan is 3 baby’s.

D. Vriendengroep

Je kunt je ook met een groep vriend(inn)en aanmelden. Jullie kunnen dan zelf kiezen wat jullie willen: een kennismakingsles babymassage of een volledige cursus (3 lessen van 1 uur). Deze optie wordt vaker gekozen door groepen die samen bijvoorbeeld een zwangerschapscursus of Centering Pregnancy hebben gevolgd. De planning wordt dan met één van jullie groep gemaakt.

Voor wie

Ben je mama, papa, verzorger of grootouder? Allen kunnen de cursus volgen samen met hun (klein)kind. Babymassage is geschikt voor alle baby’s totdat ze kunnen kruipen, meestal ongeveer 9 maanden. De groepscursus is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken. Is jouw kindje jonger dan 6 weken, dan kun je beter kiezen voor een individuele les of cursus.

Shantala babymassage is een massagevorm voor alle baby’s: van gezonde baby’s tot huilbaby’s tot couveusekindjes. Het is namelijk erg fijn om samen heerlijk te ontspannen. De cursus is in het bijzonder geschikt voor te vroeg geboren baby’s, maar ook voor baby’s die veel huilen, last van darmkrampjes hebben, vaak overstrekken of slecht slapen.

Tarieven

Onderstaande tarieven worden gehanteerd voor de cursus babymassage in de praktijk in Drachten of Surhuisterveen.

A. Individueel op de praktijk: 1 les
1 les van 1 uur
Kosten: € 60,-. Dit is inclusief een reader en massageolie. 

B. Individueel op de praktijk: cursus van 2 lessen
2 lessen van 1 uur
Kosten: € 110,-. Dit is inclusief een reader en massageolie. 

C. Groepscursus op de praktijk: 3 lessen
3 lessen van ca. 1 uur
Kosten: € 70,-. Dit is inclusief een reader en massageolie. Minimale aantal deelnemers: 3

D. Vriend(inn)engroep
3 lessen van ca. 1 uur
Kosten met 2 personen: € 85 per persoon
Kosten met 3 personen: € 70 per persoon
Kosten met 4 personen: € 55 per persoon
Wanneer je je met een grote groep wilt aanmelden, dan graag even overleggen. 

Cursus thuis
Het is ook mogelijk om de cursus thuis te volgen. Hiervoor wordt een reiskostenvergoeding van € 0,25 per kilometer gerekend vanaf de praktijk (locatie Surhuisterveen of Drachten). Wanneer je dit als vriend(inn)engroep wilt, dan gelden de reiskosten voor de gehele groep. Wij bieden deze mogelijkheid alleen aan met een maximale reistijd van 10 minuten vanaf de praktijk, en anders in overleg.

Data en planning

Op de pagina data en planning kun je alles vinden over de planning van de groepscursus.

Wil je je aanmelden voor een individuele cursus? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen en gaan we samen een afspraak plannen. Meld je je aan als gezamenlijke groep, mag je ook rechtstreeks contact opnemen en zal de planning met één van jullie worden afgestemd.

Babymassage: samen ontspannen, samen genieten!

Meld je aan!