Cursus Babymassage

Logo BabymassageBij MemmeTiid kun je de cursus Shantala Babymassage volgen. Deze cursus kun je zowel individueel als in groepsverband volgen.
Babymassage is een prachtige manier om elkaar te leren kennen. Door de ontspannen aanraking geeft babymassage een sterk gevoel van geborgenheid en veiligheid. Dit heeft een positieve invloed op de eigenwaarde van je baby. Daarnaast versterkt het jouw zelfvertrouwen als ouder. 

Cursus Babymassage


Babymassage is een prachtige manier om elkaar te leren kennen. Door middel van massage leer je de lichaamstaal van je kindje beter te begrijpen. Dit maakt het contact intenser. Door de ontspannen aanraking geeft babymassage een sterk gevoel van geborgenheid en veiligheid. Dit heeft een positieve invloed op de eigenwaarde van je baby. Daarnaast versterkt het jouw zelfvertrouwen als ouder. 

Effect van babymassage

Na afloop van een massage zal je kindje waarschijnlijk beter, langer en dieper slapen. Ook zal je kindje minder huilen en minder last hebben van buikkrampjes. Dit zorgt dan weer voor meer ontspanning binnen het gezin.

Kortom, babymassage heeft veel gunstige effecten, want door aanraking en massage:

 • versterk je het contact met je baby;
 • krijg je meer zelfvertrouwen in de omgang met je kindje;
 • leer je je baby beter kennen en krijg je meer begrip voor zijn behoeften;
 • ervaart je baby een gevoel van geborgenheid en veiligheid;
 • bevorder je rust en ontspanning van je baby en jezelf;
 • bevorder je een regelmatig slaappatroon;
 • stimuleer je de ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering van je baby, wat een positief effect kan hebben op darmkrampjes of moeizame ontlasting;
 • kan je je baby kalmeren en geruststellen, wat een gunstig effect heeft op baby’s die veel huilen;
 • bevorder je de emotionele, zintuiglijke en motorische ontwikkeling van je kindje.

Cursusmogelijkheden: Individueel of in groepsverband

MemmeTiid biedt cursussen Babymassage in Surhuisterveen en omgeving aan. De cursus kan dus worden gevolgd in de praktijk in Surhuisterveen, maar ook bij jouw thuis. Tijdens de cursus leer je hoe jij je baby op een liefdevolle, bewuste manier kunt masseren.

De cursus wordt één-op-één aangeboden, of je kunt er voor kiezen om de cursus samen met andere moeders of vaders te volgen.

A. Individueel: 1 les

In deze les stemmen we de massagetechnieken af op jouw wensen. Heeft jouw kindje vaak last van darmkrampjes? Dan leer ik je alles over het masseren van de buik. Of wil je een paar basistechnieken weten om samen te ontspannen, dan kan ik je een deelmassage aanbieden. Je kunt deze les ook gebruiken als kennismaking om te ontdekken of babymassage wel iets voor jou en je kindje is.

In principe leer ik hoe jij je kindje kunt masseren, maar in deze les kun je er ook voor kiezen dat ik jouw kindje ga masseren. Jouw partner mag ook aanwezig zijn tijdens deze les.

Wanneer je je vervolgens aanmeldt voor de volledige cursus, ontvang je € 10,- terug.

B. Individueel: cursus van 3 bijeenkomsten

In deze cursus van 3 lessen van ongeveer 1 uur per keer, leer ik je hoe je jouw kindje een volledige massage kan geven. De romp, de buik, armen en benen, rug en het hoofd: het komt allemaal aan bod. Daarnaast leer ik je enkele yoga-technieken. Jouw partner mag ook aanwezig zijn tijdens deze lessen.

Bij de cursus zit massageolie voor tijdens de lessen en een reader inbegrepen.

C. Groep: cursus van 4 bijeenkomsten

In deze cursus van 4 lessen van ongeveer 1,5 uur per keer, leer ik je hoe je jouw kindje een volledige massage kan geven. De romp, de buik, armen en benen, rug en het hoofd: het komt allemaal aan bod. Daarnaast leer ik je enkele yoga-technieken.

In groepsverband worden ook thema’s behandeld. Zo komen til- en draagtechnieken aan bod en ook leer je hoe je jouw kindje roterend kunt aan- en uitkleden. En wanneer je het fijn vindt, kan ik ook de kinderoefentherapeut uitnodigen om iets te komen vertellen over de motorische ontwikkeling van baby’s. Je krijgt veel praktische tips en onderling is er voldoende ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen.

Groepsgrootte

Om de kwaliteit te kunnen garanderen, werk ik in groepen van maximaal 5 kindjes. De minimale groepsgrootte om de cursus door te laten gaan is 3 baby’s.

Acties: partner-korting + vriendinnen-korting

Wanneer je partner ook graag de cursus tegelijkertijd wil volgen, kan hij / zij de cursus met 50% korting volgen. Eén van jullie oefent dan de massagetechnieken op een pop.

Wanneer je het leuk vindt om samen met één of meerdere vriendinnen de cursus te volgen, kunnen jullie je ook samen opgeven. Hier gelden aparte tarieven voor. Ook hier geldt dat ik met groepen werk van maximaal 5 volwassen en hun kindjes.

 

Voor wie

Ben je mama, papa, verzorger of grootouder? Allen kunnen de cursus volgen samen met hun (klein)kind. Babymassage is geschikt voor alle baby’s totdat ze kunnen kruipen, meestal ongeveer 9 maanden. De groepscursus is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken. Is jouw kindje jonger dan 6 weken, dan kun je beter kiezen voor een individuele les of cursus.

Shantala babymassage is een massagevorm voor alle baby’s: van gezonde baby’s tot huilbaby’s tot couveusekindjes. Het is namelijk erg fijn om samen heerlijk te ontspannen. De cursus is in het bijzonder geschikt voor te vroeg geboren baby’s, maar ook voor baby’s die veel huilen, last van darmkrampjes hebben, vaak overstrekken of slecht slapen.

Tarieven

Onderstaande tarieven worden gehanteerd voor de cursus babymassage in de praktijk in Surhuisterveen.

Individuele cursus op de praktijk

 • 1 les van ± 1 uur: € 45,- *
 • 3 lessen van ± 1 uur: € 120,-

* Wanneer je na de individuele les van 1 uur besluit om de volledige cursus (individueel of in groepsverband) te volgen, ontvang je € 10,- terug.

Groepscursus op de praktijk

 • 4 lessen van ± 1,5 uur: € 100,-
 • Vriendinnengroep 2 personen van 3 lessen van ± 1 uur: € 95,- per persoon
 • Vriendinnengroep 3-5 personen van 4 lessen van ± 1,5 uur: € 85,- per persoon

Cursus thuis

Het is ook mogelijk om de cursus thuis te volgen. Bij een reisafstand buiten een straal van 5 km vanaf Surhuisterveen wordt er een reiskostenvergoeding van € 0,25 per kilometer per les gerekend. Wanneer je een groepscursus volgt, geldt dit bedrag voor de hele groep.

Data en planning

De dag waarop de groepscursus wordt gegeven varieert. Heb je een voorkeur? Geef dit bij je aanmelding dan aan. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn voor de groepscursus, zal de cursus in overleg wordt gepland op korte termijn.
Wanneer je individueel een les of cursus wilt volgen, vindt de planning in overleg plaats.

 

Op Facebookpagina MemmeTiid worden ook berichten gepost over de startdata.

 

Meld je je aan met één of meerdere vriendinnen, stem ik de planning met één van jullie af.

Babymassage: samen ontspannen, samen genieten!

Meld je aan!