Babymassage

Babymassage

Babymassage

Babymassage is een prachtige manier om elkaar te leren kennen. Door middel van massage leer je de lichaamstaal van je kindje beter te begrijpen. Dit maakt het contact intenser. Door de ontspannen aanraking geeft babymassage een sterk gevoel van geborgenheid en veiligheid. Dit heeft een positieve invloed op de eigenwaarde van je baby.  

Babymassage heeft veel gunstige effecten, want door aanraking en massage:

  • versterk je het contact met je baby;
  • krijg je meer zelfvertrouwen in de omgang met je kindje;
  • leer je je baby beter kennen en krijg je meer begrip voor zijn behoeften;
  • ervaart je baby een gevoel van geborgenheid en veiligheid;
  • bevorder je rust en ontspanning van je baby en jezelf;
  • bevorder je een regelmatig slaappatroon;
  • stimuleer je de ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering van je baby, wat een positief effect kan hebben op darmkrampjes of moeizame ontlasting;
  • kan je je baby kalmeren en geruststellen, wat een gunstig effect heeft op baby’s die veel huilen;
  • bevorder je de emotionele, zintuiglijke en motorische ontwikkeling van je kindje.

Wij bieden cursussen Babymassage aan zowel individueel als in groepsverband. Je kunt hiervoor terecht op de praktijk in Drachten en Surhuisterveen, maar je kunt het ook volgen bij jouw thuis.

Wij geven met name één-op-één cursussen, zodat je de massage helemaal kunt afstemmen op jouw baby. Dit is zeker aan te bevelen voor de pasgeboren baby’s, baby’s die snel reageren op prikkels, voor baby’s die een lastige start hadden na de bevalling of voor baby’s die onrustig zijn.

Bij alle cursusmogelijkheden zit massageolie en een reader inbegrepen.

Individueel: Kennismakingsles (1x)

In deze les stemmen we de massagetechnieken af op jouw wensen. Heeft jouw kindje vaak last van darmkrampjes? Dan leer je alles over het masseren van de buik. Of wil je een paar basistechnieken weten om samen te ontspannen, dan kun je een deelmassage ontvangen. Je kunt deze les ook gebruiken als kennismaking om te ontdekken of babymassage wel iets voor jou en je kindje is.

Je leert in deze les hoe jij je kindje kunt masseren, maar je mag er ook voor kiezen dat jouw kindje wordt gemasseerd door ons. Jouw partner mag ook aanwezig zijn tijdens deze les.

 

Individueel: Volledige cursus (2x)

In deze cursus van 2 lessen van ongeveer 1 uur per keer, leer je hoe je jouw kindje een volledige massage kan geven. De romp, de buik, armen en benen, rug en het hoofd: het komt allemaal aan bod. Daarnaast leer je enkele yoga-technieken. Jouw partner mag ook aanwezig zijn tijdens deze lessen.

 

Vriendencursus (1x of 3x)

Je kunt je ook met een groep vriend(inn)en aanmelden. Jullie kunnen dan zelf kiezen wat jullie willen: een kennismakingsles babymassage of een volledige cursus (3 lessen van 1 uur). Deze optie wordt vaker gekozen door groepen die samen bijvoorbeeld een zwangerschapscursus of Centering Pregnancy hebben gevolgd. De minimale groepsgrootte hiervoor is 3 baby’s.

Ben je mama, papa, verzorger of grootouder? Allen kunnen de cursus volgen samen met hun (klein)kind. Babymassage is geschikt voor alle baby’s totdat ze kunnen kruipen, meestal ongeveer 9 maanden.

Wil je de vriendencursus volgen? Dit is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken. Is jouw kindje jonger dan 6 weken, dan kun je beter kiezen voor een individuele les of cursus.

Shantala babymassage is een massagevorm voor alle baby’s: van gezonde baby’s tot huilbaby’s tot couveusekindjes. Het is namelijk erg fijn om samen heerlijk te ontspannen. De cursus is in het bijzonder geschikt voor te vroeg geboren baby’s, maar ook voor baby’s die veel huilen, last van darmkrampjes hebben, vaak overstrekken of slecht slapen.

Onderstaande tarieven worden gehanteerd voor de cursus babymassage op de praktijklocatie in Drachten of Surhuisterveen.

Individueel: Kennismakingsles op de praktijk (1x 1 uur)

Kosten: € 60,-. Dit is inclusief een reader en massageolie. 

Individueel: Volledige cursus op de praktijk (2x 1 uur) 

Kosten: € 110,-. Dit is inclusief een reader en massageolie. 

Vriendengroep op de praktijk

Kosten met 3 personen: € 80,- per persoon voor volledige cursus (3 x 1 uur) – € 30,- per persoon voor kennismakingsles (1 x 1 uur)

Kosten met 4 personen: € 65,- per persoon voor volledige cursus (3 x 1 uur) – € 22,50 per persoon voor kennismakingsles (1 x 1 uur)

Wanneer je je wilt aanmelden met een grotere groep, dan kan er een speciale prijs voor jullie worden gemaakt en is dit in overleg.

 

Cursus thuis

Het is ook mogelijk om de cursus thuis te volgen. Hiervoor wordt een extra bijdrage van € 7,50 berekend bovenop bovenstaande tarieven en een reiskostenvergoeding van € 0,25 per kilometer gerekend vanaf de praktijk (locatie Surhuisterveen of Drachten).

Wanneer je je aanmeldt als vriendengroep, dan gelden de reiskosten voor de gehele groep. Wij bieden deze mogelijkheid alleen aan met een maximale reistijd van 10 minuten vanaf de praktijk (zowel Drachten als Surhuisterveen), maar in overleg is er wellicht meer mogelijk.

Wil je je aanmelden voor een individuele cursus? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen en gaan we samen een afspraak plannen.

Wil je babymassage volgen met je vriendengroep? De planning wordt dan met één van jullie afgestemd. Ook dan mag je rechtstreeks contact opnemen.

 

Babymassage: Samen ontspannen, samen genieten!