BekkenCentrum Noord: onze nieuwe naam

 

Afgelopen jaren zijn er veel veranderingen geweest binnen onze praktijk. Omdat onze praktijknamen Bekkenoefentherapie Postma en MemmeTiid niet meer passend is voor onze huidige praktijksituatie, hebben we de praktijknaam begin 2023 gewijzigd in BekkenCentrum Noord.

MemmeTiid is nu een onderdeel van BekkenCentrum Noord. Binnen MemmeTiid richten we ons volledig op de zwangere en pas bevallen vrouw.

 

In 2014 ben ik (Jannie) begonnen met de praktijk MemmeTiid. Ik wilde me volledig gaan richten op het helpen van zwangere vrouwen of pas bevallen vrouwen. Langzaamaan is de praktijk steeds verder gaan groeien. En zo kreeg ik steeds vaker verschillende hulpvragen van mannen of van vrouwen met klachten niet gerelateerd aan een zwangerschap. Om aan die behoefte te voldoen is in 2018 de tweede praktijknaam ontstaan: (Bekken-)oefentherapie Postma. De naam MemmeTiid is gebleven door de inmiddels al ontstane naamsbekendheid.

Door de groei kon ik het niet meer alleen draaiende houden. Eén voor één zijn mijn collega’s Nynke, Tanja, Hester en Halberta erbij gekomen en inmiddels zijn wij dus met vijf vrouwen sterk in het team. Zowel Hester, Halberta en ik zijn geregistreerd bekkenoefentherapeut. Nynke is in de afrondende fase tot bekkenoefentherapeut en Tanja is bezig met haar masteropleiding tot geregistreerd Bekkenfysiotherapeut.

Door de uitbreiding van het team,  verscheidenheid aan cliënten (man/ vrouw) en de klachten die we behandelen, vonden we de naam Bekkenoefentherapie Postma niet meer passend. Sinds januari 2023 heten we daarom ‘Bekkencentrum Noord’. Binnen BekkenCentrum Noord richten wij ons op het behandelen van mannen en vrouwen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Wij behandelen géén kinderen.

Bekkenpijn bevindt zich in de lage rug, billen, heupen, liezen en/of stuitje. Bekkenbodemklachten zijn bijvoorbeeld ongewild urine- en ontlastingsverlies, vaak moeten plassen, moeizaam kunnen plassen of ontlasten, winderigheid, obstipatie, pijn bij vrijen, zwaar gevoel in de onderbuik of bekkenbodem, vaginisme of pijn- of spanningsklachten van de bekkenbodem. Deze klachten kunnen bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Daarnaast kunnen wij ook therapie bieden voor vrouwen met een verzakking en aan mannen die een prostaatoperatie moeten ondergaan.

 

Goed om te weten: Soms is het bij bekkenbodemproblemen noodzakelijk om inwendig te behandelen. Op dit moment mag niemand bij ons in de praktijk deze behandeling verrichten en verwijzen wij wanneer dat nodig is naar een praktijk in de regio. Tanja is bezig met de opleiding en zal – naar verwachting – in de loop van dit jaar ook inwendig mogen behandelen.

Uiteraard bieden we binnen MemmeTiid naast de bekkenoefentherapie/ fysiotherapie nog steeds verschillende zwangerschapscursussen, hersteltrainingen en massages aan.

Kortom: ben je man of vrouw en heb je bekken- of bekkenbodemklachten? Of ben je zwanger of pas bevallen? Je bent bij ons van harte welkom!

Kijk op www.bekken-oefentherapie.nl voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *