De praktijk bestaat 10 jaar!

 

We vieren feest: In maart bestaat de praktijk namelijk 10 jaar! Op 1 maart 2014 ben ik, Jannie, gestart met de praktijk. In 10 jaar is er veel veranderd en zijn we  gegroeid naar een bloeiende, goedlopende praktijk met 5 enthousiaste collega’s!

 

De start
Door mijn laatste stage en door mijn zus die op dat moment zwanger was, was mijn interesse in het bekkengebied geprikkeld. Na mijn afstuderen ben ik dan ook gelijk begonnen met mijn specialisatie tot bekkenoefentherapeut.

Eerst ben ik gaan werken in loondienst. Na een tijdje merkte ik dat ik graag een eigen praktijk wilde opzetten om me daar te kunnen richten op datgene wat ik het allerleukste vond: het begeleiden van zwangeren en pas bevallen vrouwen. Zo is de praktijk MemmeTiid ontstaan. Startend in Surhuisterveen: de omgeving waar ik ook ben opgegroeid. Ik hoopte dat ik in de toekomst 2 dagen per week hier zou kunnen werken.

Daar had ik het even mis! Ik had nooit durven dromen dat ik 10 jaar later een goedlopende praktijk zou runnen mét meerdere collega’s. Ik ben ontzettend dankbaar voor het vertrouwen van alle verloskundigen, gynaecologen, huisartsen en andere verwijzers in onze omgeving. Door hun verwijzingen en fijne samenwerking is de praktijk gaan groeien, kon ik uitbreiden naar Drachten en is het geworden hoe het nu is.

 

Twee praktijknamen
In eerste instantie ben ik dus gestart met MemmeTiid, gericht op de zwangere en pas bevallen vrouw. Maar ik merkte dat er ook steeds meer vraag kwam van mannen of vrouwen die niet zwanger waren; of ze bij ons terecht konden voor therapie. De naam MemmeTiid was hiervoor niet geschikt en vandaar dat in 2018 de tweede praktijknaam is ontstaan om aan deze vraag tegemoet te kunnen komen: (Bekken-)oefentherapie Postma. Toen mijn collega’s haar 1 voor 1 bij het team voegden, hebben we vorig jaar deze naam gewijzigd naar BekkenCentrum Noord. De naam MemmeTiid is altijd gebleven vanwege de naamsbekendheid.

 

Toekomst
Zoals je kunt lezen is er een hele route bewandeld. Maar wij zijn nog zeker niet bij ons eindpunt. Ontwikkeling is en blijft belangrijk. We zijn ontzettend trots op de afgelopen tijd en kijken uit naar de volgende 10 jaar. Wat zal ons de volgende 10 jaar brengen? We gaan het ontdekken. Om onze ontwikkeling te blijven volgen, kun je ons volgen op Facebook of Instagram.

 

Kleurwedstrijd
Om bij ons jubileum stil te staan, organiseren wij een kleurwedstrijd voor alle kinderen tot 12 jaar. De prijs is extra leuk: naast de prijs voor degene die de leukste en origineelste tekening maakt, wordt er ook een ontspanningsmassage van 30 minuten weggegeven. Deze massage is voor ‘mem’ of kan ook gegund worden aan iemand anders, bijvoorbeeld aan een zwangere vriendin.

Je mag een kleurplaat ophalen op de praktijk, maar je mag ook je eigen creativiteit erop loslaten. De creaties kunnen tot en met vrijdag 12 april 2024 ingeleverd worden op de praktijklocaties in zowel Drachten als Surhuisterveen. Handig is om jullie naam en een telefoonnummer hierop te vermelden. De prijswinnaar zal op maandag 15 april 2024 bekend worden gemaakt via Facebook en Instragram en zal ook een persoonlijk bericht ontvangen.

 

 

1 Reactie

  1. Gwendolyn Wiltjer

    Sinds 2018 bekend met memmetiid. Na een gebroken stuitje (2017) en zwangerschap (2018) maar al klachten sinds 2000 en verschillende fysio afgelopen te hebben. Toen had je in 2018 ook nog een tijdelijke praktijkruimte in Marum. Wat was en ben ik blij dat ze me tijdens mn laatste zwangerschap verwezen hebben naar Jannie, en nog steeds blij dat ik terecht kan indien nodig. Van snachts wakker en van de pijn niet kunnen slapen naar ook pijn vrij. Kijk er weer naar uit.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *