Training ZwangerFit

Ben je zwanger en wil je graag fit blijven? Zit je niet perse te wachten op een zwangerschapscursus met informatie over de bevalling? Of wil je voor een langere periode graag trainen? Volg dan de Training ZwangerFit. 

Tijdens de training ga je actief aan de slag met oefeningen om je conditie en kracht te onderhouden en/of te trainen en wordt gecombineerd met ontspanning. Je leert veilig belasten in je zwangerschap, zodat je bekkenpijn of lage rugklachten kunt voorkomen tijdens en na de zwangerschap.

Wil je naast het sporten ook graag voorbereid worden op de bevalling? Volg dan de Zwangerschapscursus ZwangerFit.

Training ZwangerFit


Ben je zwanger en wil je graag fit blijven? Zit je niet perse te wachten op een zwangerschapscursus met informatie over de bevalling? Of wil je voor een langere periode graag trainen? Volg dan de Training ZwangerFit. 

Tijdens de training ga je actief aan de slag met oefeningen om je conditie en kracht te onderhouden en/of te trainen en wordt gecombineerd met ontspanning. Je leert veilig belasten in je zwangerschap, zodat je bekkenpijn of lage rugklachten kunt voorkomen tijdens en na de zwangerschap.

Wil je naast het sporten ook graag voorbereid worden op de bevalling? Volg dan de Zwangerschapscursus ZwangerFit.

Cursusinhoud

Tijdens de Training ZwangerFit ® sport je samen met andere zwangeren. Onder begeleiding van een gespecialiseerde bekkenoefentherapeut wordt er getraind op fitheid en spierversterking. Er is aandacht voor de stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug, houding en bekkenbodem. Daarnaast komen er ook ademhalings- en ontspanningsoefeningen aan bod. Dit doen we met behulp van oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht, dus niet met fitness-apparaten.

Het doel van de training is het voorkomen of verminderen van zwangerschapsgerelateerde klachten om zo fit mogelijk de bevalling in gaan.

 

Intake

Voorafgaand aan de cursus krijg je een intakeformulier toegestuurd en vindt de intake dus digitaal plaats. Wanneer je (veel) lichamelijke klachten ervaart, is het raadzaam om bij ons op de praktijk langs te komen voor een intake. Zo kunnen we kijken of de training geschikt is voor jou of kunnen we je beter helpen tijdens de training. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor Fysiotherapie / Oefentherapie, wordt deze intake vergoed.

Wanneer kun je starten?

Je kunt komen trainen bij een zwangerschapsduur tussen de 12 weken tot aan je bevalling. Instromen kan op ieder gewenst moment.

Wil je ook graag voorbereid worden op de bevalling? Je kunt gedurende je hele zwangerschap komen trainen en op een later moment in de zwangerschap het coachingsgedeelte van de Zwangerschapscursus ZwangerFit hierop aan laten sluiten. Na afloop van de training krijg je dan het coachingsgedeelte met informatie over de bevalling, praktische oefeningen, adviezen voor in de zwangerschap en voor je herstel. Wanneer je dit graag wilt, is het raadzaam om het coachingsgedeelte te volgen wanneer je maximaal 30 weken zwanger bent.

 

Waarom deze cursus?

Door de training leer je veilig belasten in de zwangerschap en kun je bekkenpijn en lage rugklachten voorkomen. Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een zwangerschap veel voordelen geeft. Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht tijdens de zwangerschap en (na de) bevalling. Actief bewegen heeft een positieve invloed op o.a. het energieniveau, de bloeddruk, de darmfunctie, de nachtrust, de bloedsuikerspiegel en verminderd de zwangerschapskwaaltjes. Het geeft je een voorsprong op je herstel na de bevalling. Omdat onze ZwangerFit-docente ook gespecialiseerd bekkenoefentherapeut is krijg jij in de zwangerschap en in de periode daarna een zo optimaal mogelijke begeleiding.

Ben je zelf niet zo sportief? Of heb je rug-/bekkenklachten? Geen probleem. Ook dan kun je meedoen aan deze training. Wij zullen het niveau van de training afstemmen op ieders eigen niveau.

Locatie

De cursus wordt aangeboden op de praktijklocatie in Drachten. De training vindt buiten plaats bij de praktijk, in het park of wanneer het regent onder een overkapping. Wanneer de groepsgrootte klein is, kan er worden uitgeweken naar binnen.

Tarieven / Vergoeding

Vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt de Training ZwangerFit deels of helemaal vergoed. 

De kosten voor de ZwangerFit Training zijn als volgt:
– Abonnement 8 lessen: € 100,00 *
– Losse les: € 13,50
– Abonnement gehele zwangerschap (12 weken tot aan de bevalling): € 240,00

* Wanneer je een tweede keer 8 lessen afneemt, ontvang je 10% korting over de tweede lessenserie.

Heb je aan het eind van je zwangerschap lessen over? Dan kun je deze meenemen om na je bevalling bij de MamaFit Training weer te komen trainen (geldt niet voor de Basistraining).

Twijfel je? Volg dan een gratis proefles (éénmalig). 

 

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Er zijn twee mogelijkheden om de cursus te laten vergoeden via de zorgverzekeraar:

 

A. Via cursussen

Veel zorgverzekeraars hebben een aparte dekking in hun polis opgenomen voor ‘preventieve scholingen of cursussen’. Hier kan de cursus ook onder vallen (YFLO-ZwangerFit ®), zodat je hier aanspraak op kan maken voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Je ontvangt een nota welke je zelf kan insturen naar jouw zorgverzekeraar.

 

B. Via de behandelingen voor Fysiotherapie / Oefentherapie

Bij lichamelijke klachten kun je de training vergoed krijgen via de behandelingen van Oefentherapie / Fysiotherapie. Dit geldt al wanneer je lichte rug- en bekkenklachten of bekkenbodemproblemen hebt. Een intakegesprek bij ons op de praktijk voorafgaand aan de training is dan wel verplicht. Eén trainingsles is gelijk aan één behandeling.

 

Intake

Bij de training zit standaard een digitale intake, dit zit in de cursuskosten verwerkt. Wanneer je graag gebruik wilt maken van een intake bij ons op de praktijk, bijvoorbeeld wanneer je lichamelijke klachten hebt, zijn de kosten € 45,-. Heb je een aanvullende verzekering met vergoeding voor Oefentherapie / Fysiotherapie? Dan wordt de intake vanuit dit pakket vergoed.

Data en planning

Op de pagina data en planning kun je alles vinden over de planning van alle trainingen en cursussen.

Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap? Doe mee aan de Training ZwangerFit!