MamaFit


MamaFit is een actief bewegingsprogramma om je lichaam verantwoord te laten herstellen na de bevalling. De training wordt aangeboden in Surhuisterveen, binnenkort zal dit in Drachten worden gegeven.

Het programma wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende pakket. 

MamaFit


MamaFit is een actief bewegingsprogramma om je lichaam verantwoord te laten herstellen na de bevalling. De training wordt aangeboden in Surhuisterveen, binnenkort zal dit in Drachten worden gegeven.

Het programma wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende pakket. 

Cursusinhoud

MamaFit is een actief bewegingsprogramma om je lichaam verantwoord te laten herstellen na de bevalling.

Er zijn twee trainingen: Basis MamaFit en Training MamaFit.

Wanneer je nog maar kort geleden bent bevallen, wanneer je nog lichamelijke klachten hebt of een diastase waar extra aandacht voor nodig is, kun je deelnemen aan het programma Basis MamaFit. In deze training ga je de basis leggen voor een goede stabiliteit en beheersing vanuit buik- en bekkenbodemspieren. Basis MamaFit bestaat uit 4 lessen van 60 minuten per keer. Na 4 lessen zal worden beoordeeld hoe het gaat. Zodra jouw basis goed is en je weinig lichamelijke klachten meer hebt mag je meetrainen in de Training MamaFit, welke je tot 1 jaar na de bevalling door mag blijven doen. Mocht je nog niet mee kunnen doen aan de vervolgtraining, kun je uiteraard de Basis MamaFit verder volgen.
Het niveau van de Training MamaFit is hoger. Hier ga je 60 minuten per keer actief aan de slag met het opbouwen van conditie, stabiliteit en spierkracht van o.a. bekkenbodem en buikspieren. De Training vindt buiten plaats.

MamaFit wordt gegeven voor gespecialiseerde bekkenoefentherapeuten, waardoor er ook veel aandacht is voor houding en de uitvoering. Zo kun je verantwoord aan de slag met het herstel na de bevalling, op jouw eigen niveau!

Raadzaam is om voorafgaand aan het MamaFit programma een controle consult te volgen. Op die manier kunnen we specifiek naar jou kijken hoe het met je gaat en of er nog bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden tijdens MamaFit. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een diastase of bij lichamelijke klachten is het verstandiger om in kleine groepjes te trainen en dus mee te doen aan Basis MamaFit. Echter wanneer jouw basis al goed is, is het prettiger om deel te nemen aan Training MamaFit. Tijdens het controle consult kunnen we jouw niveau beoordelen, zodat je op de juiste plek kunt komen te trainen.
Klik hier voor meer informatie over het controle consult.

Waarom deze cursus?

Wanneer je bent bevallen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de oude zijn. Je wilt het liefst dat je conditie gelijk terug is. En als het even kan wil je ook snel weer een strakke en krachtige buik hebben. En dan bij voorkeur ook nog dat de bekkenbodem goed functioneert: geen vervelend zwaar gevoel meer tussen je benen, in staat om het plassen uit te kunnen stellen en weer kunnen niezen zonder ongelukjes…

Helaas gaat dat niet altijd zomaar vanzelf. Een zwangerschap en bevalling is niet niks voor je lichaam. Je zult dan ook zélf aan de slag moeten om je lichaam goed te laten herstellen. Maar wat is goed? Wat kun je het beste doen? Dát leer je tijdens de trainingen van MamaFit!

De belangrijkste reden om MamaFit te volgen is dat je op een verantwoorde manier bezig gaat met je herstel. Je traint onder begeleiding van een gespecialiseerde bekkenoefentherapeut. Bovendien bieden wij twee verschillende trainingen aan: Basis MamaFit en Training MamaFit. Hierdoor kun je een gerichter programma krijgen die op jouw niveau is afgestemd.

Voordeel is dat wij binnen Basis MamaFit werken met kleine groepen: 3 – 5 personen. Zo is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en kan de basis goed gelegd worden. In de vervolgtraining werken we met grotere groepen, maar is er altijd nog voldoende ruimte voor individuele aanpassingen.

Wanneer starten

Je kunt met de Basistraining starten wanneer je 6 weken geleden bent bevallen. Wanneer je een keizersnede hebt gehad, kun je beter 6 – 8 weken wachten. Wil je eerder starten? Wellicht is dit mogelijk, maar alleen na goedkeuring door ons. Uiteraard kun je ook op een later moment starten met de training.

Voor de Training MamaFit moet je minimaal 3 maanden geleden zijn bevallen en moet je belastbaarheid al wat hoger zijn.

Het is raadzaam om van tevoren met ons te overleggen wanneer je het beste kan beginnen en aan welke training je het best deel kan nemen (Basis MamaFit of Training MamaFit). Door voorafgaand aan de cursus een controle consult individueel te plannen, kunnen wij dit het beste inschatten.

 

Locatie

Basis MamaFit en Training MamaFit wordt binnenkort aangeboden in Drachten.
De Training MamaFit is buiten. Basis MamaFit is binnen.

Tarieven

Vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt MamaFit deels of helemaal vergoed. 

Basis MamaFit (4 lessen): € 65,- of via de verzekering (zie hieronder)

Training MamaFit 8 lessen: € 95,- of via de verzekering (zie hieronder)
Losse les Training MamaFit: € 12,50

Intake / Nacontrole: € 65,- of via de verzekering *

Heb je in de zwangerschap deelgenomen aan de Cursus of Training ZwangerFit? Dan ontvang je 10% korting op bovenstaande tarieven.

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Er zijn twee mogelijkheden om de cursus te laten vergoeden via de zorgverzekeraar:

A. Via Cursussen
Veel zorgverzekeraars hebben een aparte dekking in hun polis opgenomen voor ‘preventieve scholingen of cursussen’. Hier kan de cursus ook onder vallen (YFLO-ZwangerFit ®), zodat je hier aanspraak op kan maken voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Je ontvangt een nota en deze kun je zelf insturen naar jouw zorgverzekeraar.

B. Via de behandelingen voor Oefentherapie / Fysiotherapie
Bij lichamelijke klachten kun je de training vergoed krijgen via de behandelingen van Oefentherapie / Fysiotherapie. Dit geldt al wanneer je lichte rug- en bekkenklachten of bekkenbodemproblemen hebt. Een intakegesprek voorafgaand aan de training is dan wel verplicht. Eén trainingsles is gelijk aan één behandeling.

 

* Bij de training zit standaard een digitale intake, waar geen extra kosten voor worden berekend. Wij raden echter aan om van tevoren een “live” nacontrole in te plannen bij ons op de praktijk, zodat we jou gerichter kunnen laten trainen en op het juiste niveau. De kosten zijn hiervoor € 65,- (45 minuten). Heb je een aanvullende verzekering met vergoeding voor Oefentherapie / Fysiotherapie? Dan wordt de intake vanuit dit pakket vergoed.

Data en planning

Op de pagina data en planning kun je alles vinden over de planning van de trainingen.
Mocht de startdatum van Basis MamaFit niet uitkomen, mag je altijd telefonisch contact opnemen. We kunnen dan samen kijken welke andere mogelijkheden er nog zijn.

 

Na de bevalling verantwoord werken aan je herstel!

Meld je aan!